Önal, Pekdoğan’ın adaylığını bildirmemiş

Önal, Pekdoğan’ın adaylığını bildirmemiş

Kırıkkale Eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, CHP’den neden aday olamadığını açıkladı, Peldoğan”BAŞVURUMUZU BİLDİRMEYEN ÖRGÜT “GERÇEKTEN ÖRGÜTMÜŞ” ifadelerini kullandı.

A+ A-

Eski Kırıkkale Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, deneyimli gazeteci Özlem Özcan’ın Kitabın Ortası Programına dahil oldu. 

Gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulunan Pekdoğan, CHP örgütünün 3 kişiden oluştuğunu, Belediye Başkanlığı Başvurusunu Genel Merkeze bildirmeyerek “Gerçekten Örgüt” olduklarını gösterdiklerini söyledi. 

En çok “Sağ mı kaldı Sol mu Kaldı” diyerek Önal’a oy istediği Sağ Seçmenine mahcup olduğunu belirtti. 
Devlete karşı suç işlemiş isimleri Belediye Meclis Üyeliğine aday gösterildiğini söyleyen Pekdoğan kendisi için “Ülkücü birine mi belediyeyi vereceğiz dediler” ifadesini kullandı.

Eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan’ın açıklamalarından satır başları ;

KEMAL BEY’İN TEKLİFİ İLE ÇALIŞTIM
MHP’den Evet hayır oylamasından hayır dediğim için ayrıldım. Ayrıldıktan sonra da bürokratik hayattan arkadaşlığım olan Kemal Kılıçdaroğlu münasebetlerim vardı. O ilgili yerin genel müdürü iken ben Trakya da Genel Müdürdüm. Davet etti, partimizde beraber olmak isterim, bize gelirmisin dedi. Bende Kırıkkale’de olmamak kaydıyla gelirim dedim. Oda tamam Ankara’da 250 bin Kırıkkaleli var, bölgemizin birinde sizi aday yapalım dedi. Bende Milletvekili için çalışmaya başladık.  Ancak o dönem ittifaklar doğdu, ittifaklar doğunca Genel başkan beni davet etti ittifak hadisesi söz konusu seni Kırıkkale’de değerlendirelim dedi. Bende Genel Başkana bu saatten sonra Kırıkkale’nin milletevekili olmak düşer dedim. Yola çıktı. 

MANEVRA OYUNLARI İLE ÖNAL’I 1. SIRA ADAY YAPTILAR
Müracaat yaptım. O zaman beni ikinci sıraya manevra oyunu ile şimdiki milletvekilini de birinci sıraya yazdılar. Ben siyaseti illa unvan olsun diye yapmıyorum dedim. İkinci sıra olmam dedim. Ben zatı muhteremin elinden tutuyum ama aday olmam çalışıyım dedim. Ben rahmetli Osman Durmuş’un altından ikinci sıra verildi. Ben olursam birinci olurum dedim. Küsmeye daralmaya gerek yok. 

DESTEK VERMESEYDİK İYİ PARTİNİN VEKİLİ OLACAKTI
Ahmet Beye destek verelim dedim. Ben geldiğimde partinin oyu yüzde 2’idi. Ben yüzde 23 ile belediye başkanı olmuşum. O zaman CHP yüzde 2 oy almış. Ben 2014’de yüzde 35 oy aldım, o zamanda CHP’nin yüzde oyu yüzde 3’tü. 2018’e geldik, Ahmet beyi destekleme kararı aldık, benim adaylığım söz konusu olduktan sonra CHP’nin yüzde 16 oldu. Eğer biz omuz verip kader birliği yapmasaydık arkadaşlık yapmasaydık bu gün İyi Parti Milletvekili çıkaracaktı. Ne CHP’nin milletvekili çıkaracaktı ne de Ahmet bey milletvekili olacaktı. Ama biz dik durduk. Seninle olduk seni milletvekili çıkardık. 

CHP KIRIKKALE’DE BELEDİYE BAŞKANI ÇIKARTIR DEDİK
Kırıkkale’nin yapısının yüzde 80’i sağ tandaslı, yüzde 20’si sol dantaslı. İyi partililer ile münasebet kurduktan sonra bunlar o zaman İl Başkanı İlçe Başkanı Ahmet bey oturduk. Biz burada 47 sonra belediyeyi alabiliriz dedik. Parti muhabbetinden arınalım sen Ahmet bey olarak yolda yürü ben zaten Mustafa bey olarak yolda yürüyorum. Belediye durumuna gelince de Ahmet bey ile Mustafa bey birleşti 47 sonra CHP’nin Kırıkkale’de belediye başkanı çıktı diye hesap yaptık. Bu hesapları Milletvekili seçim öncesi yaptık. 

ÜLKÜCÜ BİRİSİNİ Mİ KAZANDIRACAĞIZ DEDİLER
Son dönemlerde bir arkadaş çıktı. Onu dikkate almadık maalesef o arkadaş paravan olarak çıkmış. Perde arkasından şuan aday olan İl Başkanı İlçe Başkanı örgütçülük ayağı altında biz burada belediyeyi kazandırırsak Ülkücü birisini kazandıracağız diye ince hesap yapmış. Biz öyle düşünmedik. 

ÖNAL “ABİ ADAYLIĞINI BİRLİKTE AÇIKLAYALIM” DEDİ KENDİ ADAY OLDU
Müracaatımızı yaptık, kendine de sorduk, onlara da sorduk. Kendisi de şehir dışındaymış Erzincan’daymış. “Abi adaylık açıklamana programına bende katılayım” diye telefonda açıp konuştu. Onlara uyup yola çıktı. Maalesef son 15 güne kadar adayız diyorduk. Genel Merkeze vardık. Genel Merkezde, Genel Başkan Yardımcısı bana “Arkadaş siz nereden çıktınız” dedi. Biz adayız 7 senedir hesap yapıyoruz. Belediyeyi alacağız dedim. “Sizin müracaatınız yok” dedi. Nasıl yok, adaylığımızı açıkladık, şunlarda dosyalarımız. Hatta iki adayız dedik. Aday yok, hatta 4 yerde milletvekili koymayı tasarlıyoruz, Afyonda,  Kastamonu’da, Kırıkkale’de Balıkesir’de aday yok milletvekili koyacağız dedi. Olaya adamlar o zaman vakıf oldu. Genel Merkezin bizim adaylığımızdan haberi yok, bizi paypas etmişler. 

MİLLETVEKİLLİĞİNDE KIRIKKALELİ, KESKİNLİ, KIRŞEHİRLİ OLSUN DEDİM. 
Seçim Koordinasyon Merkezine benide dahil ettiler. 6 kişiden oluşan SKM yapmışlar. Seçimi biz idare edelim dedik. Biz Belediyenin de hazırlığını da yapıyorduk. Milletvekili adaylığını da belirlenirken 2. Sıra adayını da biz koyduk. Ömer Elidemir hem keskin oyunu hem sağ oyu alalım o potansiyelini yükseltelim dedim. Belediye noktalarını o noktadan konuşmaya başladık. Milletvekili seçimi öncesi tercih böyle yapıldı. Bir tane Kırıkkaleli, Bir tane Keskinli, Bir tane Kırşehirli aday yaptık. 

MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞINDAN BELEDİYE MECLİS ADAYLIĞINA DÜŞMESİ MİDESİZLİK
Üzülerek görüyorum, eğer Belediye meclis üyeliği bu kadar çok özellik arz ediyor ise bir adam Milletvekili adayı olup ta Belediye Meclis üyeliğine kadar düşmelerini hazmedecek durumda değilim tamamen midesizlik. 

AKIL DANELERİ İNCE HESAP YAPIYOR
Bu dönem milletvekili adayının tamamı belediye meclis listesinde böyle bir saçmalık olur mu bir daha ki döneme ne olacak. Demek ki orada ince bir hesap var. Bir daha ki döneme başka ince hesap yapılıyor. Akıl daneleri başka hesaplar yapıyorlar kendilerini hazırlıyorlar, Ahmet Önal kayıp ederse sende kaybedenler sınıfına gireceksin deyip onun boynuna vuracaklar. 

SİZ BÜYÜK ŞEREFSİZSİNİZ DEMEM
Milletvekilliği için kurulan SKM’de biz 45 bin oy alacağız, merkezden de 35 bin oy alacağız dedim, inanmayan var ise çıksın gitsin. 48 bin oy alıp merkezden de 34 bin oy alınca gelip benden özür dilediler. Özür dileyenlerde bana inanmayanlar bu gün meclis üyesi listesinde. Bana aday olma deseler olmazdım. Ben dik adamım, haysiyetli, şerefli adamım. Başkalarına da siz büyük şerefsizsiniz diyemem. Bana başkasını düşünüyoruz deselerdi olabilirdi. Son 15 güne kadar hiçbir şey yokmuş gibi davranıp da bu şekilde davranılması hoş değil. Ben çekilirdim de. Benim üzüntüm de o. 

MHP’DEN ÖFKE İLE AYRILDIM AMA 2 NİSAN’DA HESAPLAŞMADAN GİTMİYCEM
Martta sizi güldüreceğim, martta hepiniz kazanacaksınız, hepiniz konvoy yapacaksınız, oy kaybeden konvoy yapıyor dedim. O gün o çocuklara söz verdim. O çocuklara üzülüyorum. Öfkeyle kalktım, Genel Başkana rağmen MHP de evet hayır oylamasında hayır çalıştık diyerek istifa ettim. Öfke ile MHP’den ayrıldım. 2 Nisan’da hesaplanacağız. CHP’nin muhalefet ayağındayım. 2 Nisan’da boyumuzun ölçüsünü alalım. Ondan sonrasına bakarız. Bu saatten sonra siyaset yapma gibi lüksüm yok. 

İHANET EDEN HERKES ACISINI ÇEKER
Ahmet Önal benden intikam alamaz, önce bana teşekkür etmesi lazım, o kadar medeni cesaret verip seni milletvekili yapacağız diyen adam benim. İntikam hırsıyla yaşayan birisi değilim. Ahmet Önal benim çocuklarımdan da küçük. Yerine göre evlatlarım kadar sevdim. Ama ihanetin affı yoktur,  ihanet eden herkes acısını çekecektir. 

BAŞVURUMUZU BİLDİRMEYEN ÖRGÜT “GERÇEKTEN ÖRGÜTMÜŞ”
Bunları konuşmayacaktım. Ama İl Başkanı Pazar günü mikrofonda almış konuşuyor, bir senedir sizler istediniz, beni zorladınız, bende gittim Ahmet Önal’ı aday yaptım geldim diye laf konuşuyor mitinginde. Doğru örgüt burada çok önemli hassas, örgüt burada 3 kişiden oluşuyor. 4 kişi değil. İl Başkanı, İlçe Başkanı, Ahmet Önal’dan oluşuyor. Ona kani oldum. Başvuruları Genel Merkezi bildirmeyen gerçekten örgütmüş. Yani doğru değil. 

BEN NEYSE DE 30 – 40 SENELİK CHP’LİLERİ DE KENARA ATTILAR
Listelerde gördüğüm 30 – 40 senedir hizmet veren arkadaşların CHP’nin içinde ki arkadaşların bile kenara atıldığını görüyorum. Onlarda bizim kadar kızgınlar. 6 tane Milletvekili aday adayı olmuş aday gelir de Belediye Meclisine girer mi. Başka kimsenin hayat hakkı yok mu. Yıllardır beklentisi olan CHP’linin o listeye girme gibi hakkı yok mu ? 

DEVLETE KARŞI SUÇ İŞLEYENİ LİSTEYE KOYMUŞLAR
5 – 6 adayın sakıncalı konumundan dolayı Belediye Meclis Üyesi listesinin değiştiğini biliyoruz. Partinin siyasi hafızası olan insanlar şunu düşünemez mi bir insan 3 – 4 sene hapis yatmış, devlete işlenen suçlardan dolayı hapis yatmış birini getiripte listeye koyamazsınız. Bu doğru bir şey değil. 

TAZMİNATI ÖDER İŞTEN ÇIKARIR
Benim dönemimde 2 bin 400 kişi çalışıyor. 800 kişi şirkette çalışıyor, 600’de norm kadroda. Herkesi işten atar, hiçbir problem yok. Tazminatını ödeyerek atar. Belediyeye adam almaya da yetkisi yok, şirket üzerinden alır. İşçi ve memur atamaları KPSS ile geliyor. Ama şirketler öyle değil. 

38 BİN OY ALAN KAZANIR 
Gördüğüm kadarıyla 38 bin 39 bin oyla seçilebileceğini görüyorum. Ben Belediye başkanlığını yüzde 36’yla kayıp etmiş Mehmet Bey yüzde 44 ile kazanmıştı.  3 aday üzerinden konuşuyorum. 3’üncü adayın da kazanma şansı yok. 

ÖMRÜMDE CHP’YE OY VERMEDİM DİYENLERE ÇOK YÜKLENDİK
SAĞ MI SOL MU KALDI DEDİK ONLARA ÇOK MAHÇUBUM
Dostlarıma Milletvekilliği seçiminde “ya arkadaş niye oy vermiyorsunuz, biz belediyeyi alacağız beraber” diyorduk, “Ömrümde oy vermedim” diyenler “sağ mı sol mu kaldı diyorduk”. Çok yüklendik. Şimdi o arkadaşlar ne oldu diyorlar. Ben o arkadaşlara mahcup oldum. Çağırdıkları her yere partinin nezaket kurallarında uydum. Arkadaşlarıma söz verip güvendirip onları da bu olayın içine çektiğimiz için üzülüyorum.


Bu haber toplam 2947 defa okunmuştur